EUFONIA Festival

Timișoara – Septembrie 2019

Asociația Română de Muzicoterapie în colaborare cu Eufonia Festival a organizat în premieră la Timișoara, între 23-28 Septembrie, o săptămână dedicată Muzicoterapiei sub forma mai multor evenimente, cu scopul de a oferi publicului din zona Banatului o apropiere față de cunoașterea aplicării și efectelor terapeutice ale muzicii.

Deschiderea săptămânii de Muzicoterapie a avut loc pe data de 23 Septembrie la ora 18:00, la Sala Parohiei Ortodoxe Iosefin din Timișoara, cu o Conferință susținută de Angelica Postu, Președinta Asociației Române de Muzicoterapie, ce a introdus cei peste 70 de participanți în istoria, bazele și metodele Muzicoterapiei. Prin exemple audio, video dar și practice s-au prezentat instrumentele folosite în practicarea muzicoterapiei și câteva din efectele imediate ale folosirii acestora.

Săptămâna a continuat cu vizite la centre de ajutorare pentru copii din Timișoara și localitatea Dumbrăvița, unde au avut loc sesiuni de Muzicoterapie de grup și sesiuni de Supervizare pentru personalul psihopedagogic specializat. La săptămâna de Muzicoterapie au participat și un grup de 9 studenți, care a avut parte de un curs introductive în Muzicoterapie, format din sesiuni de Muzicoterapie individuale și de grup.

Sub coordonarea Angelicăi Postu, cursul a dezbătut aspecte legate de formarea terapeutică a unui muzicoterapeut, despre calitățile și cunoștințele necesare și explorarea unor intervenții muzicoterapeutice sub formă teoretică și practică.

Mai multe detalii găsiți pe pagina Festivalului EUFONIA: https://www.eufonia.ro/